U bent hier: Lödige Industries > Bedrijf > Over ons > Nieuws > Newsdetail

Lödige Industries finalises automated Cold-Chain Pallet-Cargo System for AAT COOLPORT at Hong Kong International Airport

Meeting the growing demand for seamless cold chain solutions in air cargo

Hong Kong/Warburg, 13 december 2022 – Lödige Industries heeft een geautomatiseerd Cold Chain Pallet-Cargo systeem voltooid op Hong Kong International Airport.  Het Duitse bedrijf heeft via zijn kantoor in Hongkong het geavanceerde systeem gepland, geproduceerd en geïmplementeerd voor AAT COOLPORT, de eerste koelinstallatie op de luchthaven van Hongkong die een volledige temperatuur gecontroleerde omgeving biedt en wordt geëxploiteerd door Asia Airfreight Terminal (AAT). Ondersteund door de op maat gemaakte pallet verplaatsingsoplossing kan de exploitant naadloos strikt gereguleerde Cold-Chain handhaven en inspelen op de toenemende wereldwijde vraag naar temperatuurgevoelige luchttransporten.

Het op maat gemaakte en geautomatiseerde material-handlingsysteem is ontworpen voor een snel en veilig transport van temperatuurgevoelige goederen binnen de koelinstallatie. Moderne en klimaatbestendige sensoren in combinatie met een verbeterd onderhouds- en controlesysteem zorgen voor een efficiënte en veilige stroom van kwetsbare goederen.

Lödige Industries kreeg de opdracht voor het project omdat het zowel voldeed aan de hoge kwaliteitseisen voor strenge cold chain-voorschriften en in staat was korte doorlooptijden te realiseren. De markt voor temperatuurgevoelige goederen, zoals geneesmiddelen en bederfelijke waren, is momenteel wereldwijd de sterkst groeiende markt voor luchtvracht. Dankzij de snelle planning en implementatie van het geautomatiseerde ULD-handlingsysteem kan AAT voldoen aan de snel groeiende vraag van zijn klanten naar temperatuurgevoelige luchtvracht en aan de strenge voorschriften voor de koudeketen.

"De sector voor temperatuurgevoelige goederen wordt een zeer belangrijke markt voor onze klanten", zegt Yammie Sin, Chief Marketing Officer bij Asia Airfreight Terminal.  "Naadloze naleving van de regelgeving voor de koudeketen is enorm belangrijk en daarom investeren we in de meest betrouwbare en efficiënte apparatuur voor onze nieuwe koelopslag COOLPORT.  Hierdoor kan AAT ook diensten aanbieden die voorheen niet beschikbaar waren op Hong Kong International Airport (HKIA), zoals temperatuur gecontroleerde truck docks en de mogelijkheid om vracht volledig binnen een temperatuur gecontroleerde omgeving te screenen, op te bouwen en af te breken.  Met Lödige Industries hebben we een langdurige en betrouwbare partner, die in staat was om op een snelle en kostenefficiënte manier een ultramodern material-handlingsysteem te plannen en te installeren en tegelijkertijd te voldoen aan alle belangrijke voorschriften voor de koudeketen die voor COOLPORT vereist zijn.  Hierdoor kunnen wij onze klanten een efficiënte en veilige opslag en behandeling van hun gevoelige en waardevolle goederen bieden", voegt mevrouw Sin toe.

Het contract werd toegekend in juni 2021 en AAT COOLPORT is sinds juli 2022 in dienst. Lödige Industries heeft een bewezen staat van dienst gezien zijn talrijke materiaalbehandelingssysteemprojecten in Azië (bijvoorbeeld op de luchthavens van Singapore of Chengdu). Het bedrijf, met regionale kantoren in Hong Kong, Beijing, Shanghai, Singapore en Kuala Lumpur, heeft een goed begrip van de behoeften van klanten in de Aziatische regio, en een gevestigd netwerk van lokale partners. In 2006 overhandigde Lödige Industries een omvangrijk multi-level material handling systeem voor AAT, met vier 43 meter hoge liften. Het nieuwe gepalletiseerde vrachtafhandelingssysteem is een nieuwe mijlpaal in de lange samenwerking met AAT en versterkt de sterke aanwezigheid en ervaring van Lödige Industries in Azië.

Nicholas Tripptree, Managing Director, APAC bij Lödige Industries benadrukt het belang van innovatie in de luchtvrachtindustrie: "We kijken terug op een lang partnerschap met Asia Airfreight Terminal op Hong Kong International Airport, waar we het systeem, dat in 2006 werd overgedragen en in 2018 werd gemoderniseerd, blijven onderhouden. We zijn er trots op dat een van de grootste luchtvrachtbedrijven op de luchthaven, ervoor kiest om zijn klanten te ondersteunen met onze best-in-class oplossingen voor het verplaatsen van pallets en ULD's." Tripptree benadrukt het bijzondere karakter van dit project: "Vooral in de cold chain sector zijn absolute betrouwbaarheid en consistentie essentieel. Met op maat gemaakte oplossingen zoals dit nieuwe en CEIV-gecertificeerde cold chain-opslagsysteem bewijst Lödige Industries dat het ook op het gebied van temperatuurgevoelige lading wereldwijd toonaangevende material handling-oplossingen kan bieden".

Voor meer details over AAT COOLPORT, ga naar  www.aat.com.hk

 

More information about our airport logistics solutions