Sinds 1974 in Nederland - Specialisten voor liften en logistieke systemen

Duitse techniek - Nederlandse knowhow

Lödige Industries is een toonaangevende wereldwijde leverancier van intralogistieke systemen en liftoplossingen voor een breed scala aan industrieën. Lödige Industries werd opgericht in 1948 en het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Tegenwoordig hebben we meer dan duizend mensen in dienst in Europa, Azië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. 
In 1966 startten we ons bedrijf in Nederland, met een focus op hefwerktuigen en goederenliften. Sindsdien hebben we in het hele land een groot aantal projecten met succes afgerond. In nauwe samenwerking met onze klanten en partners ontwikkelen we vraaggerichte oplossingen, waarmee onze klanten een voorsprong kunnen nemen op hun respectievelijke terreinen.
Ons aanbod aan diensten strekt zich uit van advies en planning, tot levering, onderhoud en renovatie van interne materiaalbehandelingssystemen. We hebben op dit moment in Nederland meer dan 80 mensen in dienst en hebben sterk geïnvesteerd in onze capaciteit om langdurige service, planmatig en correctief onderhoud en technische ondersteuning te kunnen bieden, teneinde onze klanten een maximale beschikbaarheid van apparatuur te garanderen.
We ontwikkelen oplossingen waarmee u zware goederen gemakkelijk en nauwkeurig kunt verplaatsen - elke keer weer.

 

Nieuwe inzichten uit een multi-solution project in Rotterdam

Puck (insta: @puck_devos), een jonge Nederlandse filmmaker, publiceert op onze social media kanalen een korte serie over enkele van onze indrukwekkende projecten. In deze eerste serie neemt Puck een unieke kijk op een aantal van onze producten, die binnenkort allemaal in één gebouw in Rotterdam te vinden zijn.
 
Blijf op de hoogte voor meer!

Modernisering van de vrachtwagenlift voor een veilig vervoer van theatergoederen in Tilburg

In 2003 ontving Lödige Industries een aanvraag van de gemeente Tilburg, die dringend op zoek was naar een liftoplossing voor het theater. Vrachtwagens geladen met repertoire voor voorstellingen moesten tot aan de ingang worden getransporteerd. Nu kan een vrachtwagenlift op straatniveau met een hefvermogen van 40 ton de beladen vrachtwagens veilig naar de gewenste hoogte brengen. Bekijk deze video voor meer informatie.

Actueel overzicht van onze certificaten

 • Lödige Benelux - Certificaat ISO 9001:2015
  Dit certificaat is geldig voor de volgende scope: Het verkopen, monteren, repareren, moderniseren en onderhouden van personenliftinstallaties, (klein)goederenliften, invalidenplateaus, huisliften en transportinstallaties.
 • Lödige Benelux - Certificaat ISO 14001:2015
  Dit certificaat is geldig voor de volgende scope: Het verkopen, monteren, repareren, moderniseren en onderhouden van personenliftinstallaties, (klein)goederenliften, invalidenplateaus, huisliften en transportinstallaties.
 • Lödige Benelux - Certificaat Lift Directive 2014/33/EU
  (Januari 2026)
 • Lödige Benelux - Certificaat VCA**
  VGM Checklist Aannemers (VCA**), Mei 2026

Heb je een passie voor technologie? Of het nu gaat om het heffen van goederen, het verplaatsen van vracht, of het creëren van stadsgezichten, wij helpen onze klanten met het verplaatsen van hun goederen. Bekijk onze huidige vacatures

Al het laatste nieuws uit de regio. Lees meer over recente projecten, mijlpalen en succesverhalen van klanten.

U kunt ons altijd bereiken!

Met vragen over onze activiteiten, onze producten of ons bedrijf kunt u altijd per telefoon of e-mail bij ons terecht.

Nederland

Nederland

Lödige Benelux
Kasteleinenkampweg 14

NL-5222 AX  ´s-Hertogenbosch
Nederland
Lödige Benelux
Service Automated Parking Systems (APS)
Kombuisweg 33

1041 AV  Amsterdam
Nederland
Contact form
Downloads