Het managementteam van Lödige Industries

Philippe De Backer | Chief Executive Officer
Philippe De Backer | Chief Executive Officer

Philippe De Backer

Philippe De Backer werd in 1970 in België geboren. Hij studeerde elektrotechniek aan Supélec in Parijs en aan het Georgia Institute of Technology in Atlanta. Hij behaalde een MBA aan de London Business School.

Na zijn studie werkte hij eerst voor de Schneider Group voordat hij in 1994 bij Lödige Industries in dienst trad als PLC-ingenieur in Singapore. Vanaf 1996 was hij projectmanager voor de British Airways Cargo Terminal op Heathrow en vervolgens werd hij Managing Director van de Britse dochteronderneming.

De heer De Backer is sinds 2003 directeur van Lödige Industries en werd in 2013 gepromoveerd tot CEO.

Helge Reinck | Chief Finance Officer
Helge Reinck | Chief Finance Officer

Helge Reinck

Helge Reinck werd in 1979 in Duitsland geboren. Na zijn opleiding tot bankier studeerde de heer Reinck bedrijfskunde aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen Südwestfalen.

Na afronding van zijn studie trad hij in 2007 in dienst bij Lödige Industries als Project Controller, waar hij aanvankelijk verantwoordelijk was voor de controle van het luchtvrachtterminalproject op New Doha International Airport. Van 2009 tot 2012 was hij Business Unit Controller bij Lödige Systems, een dochteronderneming van Lödige Industries. Van 2012 tot 2016 was hij hoofd van Corporate Accounting en Central Controlling.

In december 2016 werd hij benoemd tot Chief Financial Officer van Lödige Industries.

Ralf Gapp | Chief Production Officer
Ralf Gapp | Chief Production Officer

Ralf Gapp

Ralf Gapp werd in 1964 in Duitsland geboren. Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de universiteit van Karlsruhe. Na zijn afstuderen werkte hij tot 1996 aan het Instituut voor Gereedschapsmachines en Industriële Techniek van de Universiteit van Karlsruhe. Daarna gaf hij leiding aan het ontwerp en de productie van speciale machines bij Lissmac GmbH in Bad Wurzach.

In 2003 trad hij in dienst bij Lödige Industries als hoofd Service International.

Sinds 2011 is hij als Managing Director verantwoordelijk voor Lödige Machine Warburg, het Duitse productiebedrijf van Lödige Industries, en sinds 2015 voor Lödige Machine S.R.L., het Roemeense productiebedrijf in Brasov, Roemenië.

Tobias Wennekamp PhD (Eng.) | Chief Product Officer
Tobias Wennekamp PhD (Eng.) | Chief Product Officer

Tobias Wennekamp PhD (Eng.)

Tobias Wennekamp werd in 1976 in Duitsland geboren. Na zijn opleiding tot technisch productontwerper bij Lödige Industries, studeerde hij werktuigbouwkunde en promoveerde hij in 2008 aan de Leibniz Universiteit in Hannover.

Daarna werkte hij in de ContiTech Conveyor Belt Systems divisie van Continental AG, eerst als ingenieur en later als hoofd van Consulting en Application Engineering. In 2020 werd Dr. Wennekamp hoofd van het wereldwijde productmanagement voordat hij in december 2022 terugkeerde naar Lödige Industries.

Sinds juni 2023 is Tobias Wennekamp als Chief Product Officer verantwoordelijk voor het productportfolio van Lödige Industries.

Gerald Kalisch PhD (Eng.) | Chief Information Officer
Gerald Kalisch PhD (Eng.) | Chief Information Officer

Gerald Kalisch PhD (Eng.)

Gerald Kalisch werd in 1965 in Duitsland geboren. Hij voltooide zijn ingenieursstudie aan de Technische Universiteit van Darmstadt in 1993 met een doctoraat in elektrotechniek.

In 1994 trad hij in dienst bij Lödige Industries als IT-projectmanager in de divisie procesautomatisering. Vanaf 1995 was hij als algemeen projectmanager verantwoordelijk voor de bouw van de luchtvrachtterminal en het cateringcentrum op de luchthaven van Zürich. Van 1998 tot 2001 was hij ook Managing Director van Lödige (Schweiz) AG. Van 2002 tot 2005 was Dr. Kalisch Managing Director van Lödige Aufzugstechnik, een andere dochteronderneming van Lödige Industries.

Sinds 2006 is hij lid van de raad van bestuur van Lödige Industries, waar hij verantwoordelijk is voor corporate IT, inkoop en kwaliteitsborging.

Contact form
Downloads