De Raad van Advies van Lödige Industries

De Raad van Advies van de bedrijven van Lödige Industries vertegenwoordigt de belangen van de aandeelhouders. De leden van de Raad van Advieszijn Dr. Ing. Rudolf Lödige, Dr. med. Wilhelm Lödige, Manfred Finken, Manfred Bee en Prof. Dr.-Ing. habil. Thorsten Schmidt.

Dr. Ing. Rudolf Lödige | Voorzitter van de Adviesraad
Dr. Ing. Rudolf Lödige | Voorzitter van de Adviesraad

Dr. Ing. Rudolf Lödige

Bedrijfsactiviteiten
Rudolf Lödige werd in 1948 geboren in Paderborn. Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de Leibniz Universiteit van Hannover. Na zijn studie en werk als wetenschappelijk medewerker bij de IFA onder prof. Kettner, trad hij in 1980, na zijn doctoraat, in dienst bij Lödige Industries, waar hij eerst werkte als productmanager en vervolgens als divisiemanager bij de divisie Systemen.

In 1985 werd hij Managing Director, een functie die hij bekleedde tot 2013 en die hij vanaf 2006 deelde met de huidige CEO, Philippe De Backer. Gedurende deze tijd transformeerde hij Lödige Industries van een meer lokaal georiënteerde fabriek, tot een wereldwijd bedrijf met meer dan 20 locaties en ruim 1000 medewerkers. Tegenwoordig is Lödige Industries de wereldleider in luchtvrachtterminals.

Sinds 2013 vertegenwoordigt Dr. Lödige de belangen van de eigenaars familie als voorzitter van de Raad van Advies.


Wetenschappelijke activiteiten
Van 2006 tot 2010 was Dr. Lödige hoogleraar Cargo Handling Systems aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Hamm en van 2010 tot 2013 Hoogleraar Logistiek aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Paderborn. Als langdurig voorzitter van de economische Raad van Toezicht bij de Leerstoel voor Transport en Opslag aan de TU van Dortmund (Prof. Dr. Dr. hc mult. Reinhard Jünemann) heeft hij aanzienlijke invloed gehad op de introductie en de modules van de opleiding "Logistiek". Deze opleiding "Logistiek" was een van de eerste in z’n soort in Duitsland. Sinds 2017 is hij curator van het Fraunhofer-Institut für Materialfluss und Logistik in Dortmund.

Dr. med. Wilhelm Lödige | Lid van de Adviesraad
Dr. med. Wilhelm Lödige | Lid van de Adviesraad

Dr. med. Wilhelm Lödige

Dr. med. Wilhelm Lödige is afgestudeerd biochemicus en doctor in de geneeskunde.

Na zijn studies biochemie en geneeskunde aan de universiteiten van Tübingen, Kiel en München werkte hij als wetenschapper aan het Instituut voor Biochemie in Tübingen, het Max Planck Instituut voor Biochemie in Martinsried, de kliniek van Minden en als arts in de ziekenhuizen van Friedrichshafen en Minden.

Dr. med. Wilhelm Lödige is sinds 1985 lid van de raad van advies en vertegenwoordiger van de aandeelhouders.

Manfred Finken Lid van de Adviesraad
Manfred Finken Lid van de Adviesraad

Manfred Finken

Manfred Finken werd geboren in Duitsland, in 1950. Hij studeerde rechten aan de Rheinische-Friedrich-Wilhelms-Universiteit in Bonn. In 1977 trad de heer Finken in dienst bij een van de voorgangers van het internationale advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer, waar hij sinds 1981 partner was. Vanaf 2001 was hij co-hoofd van de Global Consumer Goods Industry and Retail Sector Group voordat hij, van 2004 tot 2010, Managing Partner werd voor Duitsland, Oostenrijk en Centraal-Oost-Europa. Sinds zijn pensionering als partner bij Freshfields Bruckhaus Dehringer, heeft Manfred Finken gewerkt als zelfstandig freelance advocaat.

Manfred Bee Lid van de Adviesraad
Manfred Bee Lid van de Adviesraad

Manfred Bij

Manfred Bee werd in 1950 in Paderborn geboren. Na een commerciële en zakelijke opleiding werkte hij als belastingadviseur en accountant en was hij van 1993 tot 2019 (senior) partner in een adviesbureau in Paderborn.

Zijn belangrijkste adviesgebieden waren:  Bedrijfsadministratie, bedrijfsstructuur en rechtsvorm, bedrijfsopvolging, transformaties en fusies, en bedrijfsfinanciering.

Prof. Dr. Thorsten Schmidt | Lid van de Adviesraad
Prof. Dr. Thorsten Schmidt | Lid van de Adviesraad

Prof. Dr.-Ing. habil. Thorsten Schmidt

Thorsten Schmidt is hoogleraar aan de Technische Universiteit Dresden en leidt sinds 2008 de afdeling Logistieke Techniek in de faculteit Werktuigbouwkunde. Hij behaalde een diploma in werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Dortmund en een masterdiploma in industriële techniek aan het Georgia Institute of Technology. Hij promoveerde in 2001 aan de Technische Universiteit Dortmund.
 
Zijn onderzoeksgebieden zijn het ontwerp en de optimalisatie van facilitaire logistiek en productiesystemen met een focus op de betrokken machines en componenten. Momenteel werkt hij aan energie-efficiënte regelstrategieën in materiaalstromen, snelle benadering in vroege planningsfasen door middel van standaard ontwerpmodules, prestatieanalyse van de-centrale en zelfgestuurde systemen, lichtgewicht structuren in materiaalbehandeling en spanningsanalyse op respectievelijk staalkabels en tandriemen.

Hij is voorzitter van de Wissenschaftliche Gesellschaft für Technische Logistik (WGTL), bestuurslid van de wetenschappelijke raad van de Bundesvereinigung Logistik (BVL), hoofdredacteur van 'Logistics Research', (voor Technische Logistiek en Logistics Engineering ) en hoofdredacteur van 'Forschung im Ingenieurwesen', beide uitgaven van Springer.

Contact form
Downloads