U bent hier: Lödige Industries > Bedrijf > Over ons > Maak kennis met het leidinggevende team > Raad van Advies

De Raad van Advies van Lödige Industries

De Raad van Advies van de bedrijven van Lödige Industries vertegenwoordigt de belangen van de aandeelhouders. De leden van de Raad van Advieszijn Dr. Ing. Rudolf Lödige, Dr. med. Wilhelm Lödige, Manfred Finken, Manfred Bee en Prof. Dr.-Ing. habil. Thorsten Schmidt

Dr. Ing. Rudolf Lödige

Bedrijfsactiviteiten
Rudolf Lödige werd in 1948 geboren in Paderborn. Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de Leibniz Universiteit van Hannover. Na zijn studie en werk als wetenschappelijk assistent bij de IFA onder prof. Kettner, trad hij in 1980, na zijn doctoraat, in dienst bij Lödige Industries, waar hij eerst werkte als productmanager en vervolgens als divisiemanager bij de divisie Systemen.

In 1985 werd hij Managing Director, een functie die hij bekleedde tot 2013 en die hij vanaf 2006 deelde met de huidige CEO, Philippe De Backer. Gedurende deze tijd transformeerde hij Lödige Industries van een meer lokaal georiënteerde fabriek, tot een wereldwijd bedrijf met meer dan 20 locaties en ruim 1000 medewerkers. Tegenwoordig is Lödige Industries de wereldleider in luchtvrachtterminals.

Sinds 2013 vertegenwoordigt Dr. Lödige de belangen van de eigenaars familie als voorzitter van de Raad van Advies.


Wetenschappelijke activiteiten
Van 2006 tot 2010 was Dr. Lödige hoogleraar Cargo Handling Systems aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Hamm en van 2010 tot 2013 Hoogleraar Logistiek aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Paderborn. Als langdurig voorzitter van de economische Raad van Toezicht bij de Leerstoel voor Transport en Opslag aan de TU van Dortmund (Prof. Dr. Dr. hc mult. Reinhard Jünemann) heeft hij aanzienlijke invloed gehad op de introductie en de modules van de opleiding "Logistiek". Deze opleiding "Logistiek" was een van de eerste in z’n soort in Duitsland. Sinds 2017 is hij curator van het Fraunhofer-Institut für Materialfluss und Logistik in Dortmund.

Manfred Finken

Manfred Finken werd geboren in Duitsland, in 1950. Hij studeerde rechten aan de Rheinische-Friedrich-Wilhelms-Universiteit in Bonn. In 1977 trad de heer Finken in dienst bij een van de voorgangers van het internationale advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer, waar hij sinds 1981 partner was. Vanaf 2001 was hij co-hoofd van de Global Consumer Goods Industry and Retail Sector Group voordat hij, van 2004 tot 2010, Managing Partner werd voor Duitsland, Oostenrijk en Centraal-Oost-Europa. Sinds zijn pensionering als partner bij Freshfields Bruckhaus Dehringer, heeft Manfred Finken gewerkt als zelfstandig freelance advocaat.

Actuele bedrijfsinformatie

Nieuws

Evenementen