50 jaar bij Lödige Industries in Scherfede

Erwin Wiemers viert de 50e verjaardag van zijn indiensttreding bij Lödige Industries. In augustus 1969 ging hij op 14-jarige leeftijd in de leer als machinebankwerker (tegenwoordig 'industrieel monteur') bij Lödige Industries, toen nog bekend als Dipl.-Ing. A. Lödige Maschinenbau. "In die tijd rouleerden veertien van ons door de verschillende afdelingen en leerden we alles," lacht de 64-jarige bij de herinnering. Na zijn opleiding en militaire dienst was de productie en installatie van twee vrachtwagenliften bij een grote Oostenrijkse bank het eerste grote project van Erwin Wiemers. Hij bleef drie maanden in Wenen. "De fabriek draait nog steeds," zegt hij niet zonder trots.

In de jaren daarna droeg hij bij aan de installatie van vele grote internationale projecten van het bedrijf. Hoewel, zoals hij zegt, elk project op zich bijzonder is, herinnert hij zich vooral een project in China, waar hij meer dan een jaar doorbracht. "Alles was ongelooflijk spannend: het werk, de temperaturen, het eten en de cultuur," zegt Erwin Wiemers.

In 1993 nam hij vervolgens de leiding over van de afdeling serieproductie. Vandaag de dag zorgt Erwin Wiemers voor de kwaliteitscontrole, van de machineacceptatie in de fabriek tot de installatiecontrole ter plaatse. In verband hiermee reist hij nog steeds internationaal.

Als onderdeel van een feestelijke ceremonie bedankte Dr. Rudolf Lödige, voorzitter van de adviesraad van Lödige Industries, hem voor 50 jaar steun aan het bedrijf: "50 jaar loyaliteit en actieve inzet voor één bedrijf, dat zien we niet vaak en verdient onze erkenning."

Contact form
Downloads