Bentley's showroom in Abu Dhabi gebruikt autoschaarlift van Lödige Industries

De platformafmetingen van 4000 mm x 7000 mm (B x L) en een putdiepte van 1000 mm maken de autoschaarlift ideaal voor showrooms met beperkte ruimte. Met een laadvermogen van 2800 kg kunnen auto's van het ene niveau naar het andere worden getransporteerd zonder dat er een hellingbaan nodig is. Dit betekent dat het aantal beschikbare parkeerplaatsen kan worden gemaximaliseerd.

Bentley Emirates heeft zijn showroom, die op 22 januari 2020 officieel werd geopend voor klanten, verhuisd naar een grotere ruimte aan Zayed Road in Abu Dhabi en beschikt over een tentoonstellingsruimte van 2.050 m² met prachtig vormgegeven Bentley-voertuigen. De Bentley Emirates Abu Dhabi en Dubai showrooms richten zich op een publiek dat een luxe retailomgeving verwacht en wilden gebruikmaken van hoogwaardige apparatuur en design voor een speciale klantervaring. Ze zijn bijvoorbeeld de enige Bentley showrooms ter wereld met een lichtgevende gevel die verlicht wordt door tienduizenden LED-lampjes.

Met de schaarliftoplossing voor auto's heeft Bentley Emirates Abu Dhabi de mogelijkheid om showroomauto's van de begane grond naar de tussenverdieping te vervoeren. Wanders Wagner Architects ontwierp de behuizing voor de auto-schaarlift, die perfect harmonieert met de showroom. De krachtige lift met glazen voorkant is een attractie op zich en past bij het op maat gemaakte ontwerp en de luxe uitstraling van de ruimte. De vloertegels van het liftplatform, die overeenkomen met de vloertegels die overal zijn gebruikt, zijn het bewijs van de zorgvuldige aandacht voor detail.

De showroom maakt gebruik van een bestaand gebouw, waarvan de tussenverdieping wordt ondersteund door meerdere kolommen. Het installeren van een nieuwe lift in de showroom, met beperkte toegang tot het dak, is technisch een grote uitdaging met alle gevolgen van dien voor de kosten. Een vrijstaande lift was de meest economische oplossing om de raakvlakken met het gebouw te minimaliseren, zodat er geen muur nodig is om de geleiderails te bevestigen.

Guy Walker, Managing Director Lödige Industries, Midden-Oosten gaf commentaar op het project: "Het was een genoegen om aan dit project te werken met een eersteklas architect en automerk, en een efficiënte, luxueuze en visueel verbluffende oplossing te leveren aan een klant die zijn klanten een eersteklas ervaring wilde bieden."

Leer meer over pleksparende autolfiten

Over Lödige Industries

Lödige Industries, met hoofdkantoor in Duitsland, werd opgericht in 1948. Het bedrijf heeft nu een internationale aanwezigheid met kantoren in Europa, Azië, Australië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Als familiebedrijf heeft Lödige Industries wereldwijd meer dan 1000 mensen in dienst. De kantoren in het Verenigd Koninkrijk werden in 1986 geopend en sindsdien heeft het bedrijf meer dan 1200 projecten in het land voltooid. Lödige Industries levert material handling-oplossingen voor een breed scala aan industrieën en is gespecialiseerd in het leveren van complexe material flow-systemen voor logistieke taken. Lödige Industries is wereldmarktleider op het gebied van luchtvrachtterminals.

Lodige Industries | Schaarlift autolift| Bentley Emirates Abu Dhabi
Autoschaarlift
Autoliften schaarliften Lödige Industries
Autoschaarlift van Lödige Industries in Abu Dhabi
Contact form
Downloads