Cargo iQ krijgt nieuw lid Lödige Industries om de digitalisering van de sector te stimuleren in 2023

Genève, Zwitserland, 2 februari 2023: Luchtvracht kwaliteitsnormen groep Cargo iQ heeft leverancier van luchtvracht terminal oplossingen Lödige Industries verwelkomd in haar groeiende lidmaatschap.

Lödige zal zijn ervaring als leverancier van logistieke systemen en materiaalbehandelingsoplossingen aan de wereldwijde luchthaven-, magazijn- en productie-industrie ter beschikking stellen.

"Door toe te treden tot de Cargo iQ-gemeenschap heeft Lödige toegezegd zich te zullen inzetten voor onze missie om kwaliteit en standaardisatie in het luchtvrachtverkeer te stimuleren", aldus Lothar Moehle, Executive Director van Cargo iQ.

Het nieuwe lid versterkt het vermogen van Cargo iQ om advies en aanbevelingen te geven over de beste praktijken op het gebied van luchtvrachtafhandeling, met als bijkomend voordeel de operationele inzichten van Lödige uit zijn specialisatiegebied.

"Wij geloven dat de industrie zich op een kantelpunt voor verandering bevindt, waarbij de digitalisering waarover we lang hebben gesproken echt plaatsvindt en de verandering aanstuurt", aldus Björn Ussat, Director Air Cargo, Lödige Industries, die zal optreden als officiële vertegenwoordiger van Lödige voor Cargo iQ.

"Wij geloven dat Cargo iQ een uitstekend platform is voor deze discussies en voor het bevorderen van innovatie in de luchtvrachtsector.

"Naarmate de verdere standaardisering van KPI's in de sector zich ontwikkelt, kijken we ernaar uit om te leren en bij te dragen aan belangrijke gesprekken vanuit het oogpunt van een technische leverancier."

Lödige Industries heeft de sector sinds de jaren 1970 bediend en is goed geplaatst om de doelstellingen van Cargo iQ te ondersteunen.

"Het Lödige-team zal een waardevol nieuw perspectief bieden voor belangrijke gesprekken en zal helpen vooruitgang te boeken bij het vaststellen van industriebrede normen en processen om duurzame verbeteringen aan te brengen in de zichtbaarheid van de toeleveringsketen," voegde Moehle eraan toe.

Cargo iQ's Assistant Manager Megha Palkar zal deelnemen aan het digitale debat als spreker op het 'Future of freight' panel op dag twee van de Air Cargo Africa conferentie in Johannesburg, Zuid-Afrika, van 21st tot 23rd februari 2023.

Ook uitvoerend directeur van Cargo iQ Lothar Moehle zal het driedaagse evenement bijwonen.

OVER CARGO IQ

Cargo iQ is een non-profit groep voor kwaliteitsnormen die werkt aan het opstellen en implementeren van specificaties om de klantenservice van de wereldwijde luchtvrachtindustrie te verbeteren.

Cargo iQ werd oorspronkelijk opgericht door toonaangevende luchtvaartmaatschappijen en expediteurs om de betrouwbaarheid in de toeleveringsketen te verbeteren. In de ruim 25 jaar van zijn bestaan is het lidmaatschap van Cargo iQ uitgegroeid tot meer dan 60 leden uit de hele sector, waaronder luchtvaartmaatschappijen, expediteurs, grondafhandelaars, leveranciers van IT-oplossingen en Road Feeder Services (RFS), waarin het midden- en kleinbedrijf (MKB) is opgenomen.

De leden werken samen om een systeem te ontwikkelen voor de planning en monitoring van de prestaties van luchtvracht op basis van gemeenschappelijke bedrijfsprocessen en mijlpalen. Dit kwaliteitsbeheersysteem (QMS) zorgt voor voortdurende verbetering van de activiteiten van de leden en vormt de hoeksteen van het werk van Cargo iQ.

De leden worden met regelmatige tussenpozen extern gecontroleerd op naleving van de kwaliteitseisen, als bewijs van hun inzet voor het leveren van kwaliteitsgerichte diensten en ter ondersteuning van real-time dienstverlening.

Als onderdeel van dat systeem definieert het Cargo iQ Master Operating Plan (MOP), dat is goedgekeurd door de International Air Transport Association (IATA), het standaard end-to-end proces voor het vervoer van luchtvracht.

De organisatie wordt gesteund door de IATA als een van haar belangengroepen.

Ga voor meer informatie naar cargoiq.org 

Cargo iQ krijgt nieuw lid Lödige Industries
Cargo iQ krijgt nieuw lid Lödige Industries
Contact form
Downloads