Lufthansa Cargo gefeliciteerd! 100.000 ton vracht door Speed Gate

Lufthansa Cargo AG heeft op 24 april 2017 de 100.000ste ton vracht geladen via de Speed Gate van Fraport AG op Frankfurt Airport. Lufthansa Cargo AG maakt sinds de herfst van 2014 gebruik van Speed Gate op CargoCity South, Europa's grootste hub voor wereldwijde vrachtlogistiek. Vracht wordt met één druk op de knop gelost bij vier geautomatiseerde gates, binnen de gates gecontroleerd op veiligheid en vervolgens direct naar het vliegtuig gebracht.

"Met optionele mobiele add-ons, zoals onze diensten 'Mobile Acceptance' en 'Customized Import', zetten we Speed Gate optimaal in en bieden we onze klanten een service op maat op de hub in Frankfurt. We halen de vracht op bij de klant, los of op pallets. Als onderdeel van de vrachtacceptatieservice controleren we de opgebouwde pallets ook direct in het magazijn van de klant. Met de import service bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun vracht direct vanuit het vliegtuig via Speed Gate in hun magazijn te laten afleveren. Wachttijden behoren hiermee tot het verleden", aldus een trotse Board Member Operations Sören Stark, voordat hij ceremonieel op de knop drukte om de 100.000ste ton vracht airside te versturen via Speed Gate. "Onze klanten hebben zeer goed gereageerd op beide diensten: 81 procent van de vrachteenheden die door onze klanten zijn gebouwd op CargoCity South, bekend als BUP's, werden in het laatste kwartaal al geaccepteerd via de mobiele service."

Toen Fraport AG bijna vier jaar geleden Speed Gate opende op de luchthaven van Frankfurt, was de infrastructuur vooral gericht op vrachtafhandelaars zonder afhandelingsfaciliteiten aan airside. "In de tussentijd hebben we een aanbod gecreëerd waar veel bedrijven van kunnen profiteren. Met Speed Gate helpen we om de hub nog sneller en flexibeler te maken voor onze vrachtklanten. We zijn blij dat Lufthansa Cargo, als onze klant en partner, Speed Gate zo intensief gebruikt, met alle voordelen voor de klant van dien. We verwachten dat Speed Gate ook voor andere vrachtmaatschappijen en hun klanten een belangrijkere tool zal worden", benadrukt Anke Giesen, Executive Director Operations bij Fraport AG.

Bron: https://lufthansa-cargo.com/-/100-000-tonnes-of-cargo-pass-through-speed-gate

 

Contact form
Downloads