Al doende leren programmeren - Lödige Industries ondersteunt Roboter AG van plaatselijke middelbare school

De leden van het profielvak "Roberta" op Warburg Secondary School kunnen zich dit semester verheugen op hun lessen. Net op tijd voor het begin van het jaar ontvangen ze de nieuwste complete uitrusting van het populaire robotsysteem Mindstorm van Lego voor hun werkplaats. De leerlingen van klas 5 tot en met 10 hebben alles wat ze nodig hebben om robotmodellen te bouwen en te programmeren.

Met de nieuwe apparatuur kunnen kleine robots worden gebouwd en geprogrammeerd om bijvoorbeeld van een plein af te rijden, te parkeren of een signaal te geven bij het achteruitrijden. "Aangezien de programmering van de robots onmiddellijk wordt omgezet in acties, krijgen de leerlingen snel feedback over hun leerprestaties," zegt Angela Lang-Albrecht, de vakdocent. "Dit verhoogt de interesse en de motivatie om problemen te blijven aanpakken, experimenteel en zelfstandig te testen."

Met de donatie kwam Lödige Industries tegemoet aan een verzoek van de lerares en haar directrice. De studenten hadden zelfs geadverteerd voor de nieuwe aanwinst in een flyer die bij de aanvraag was gevoegd. Consistent onder de bijdragen was de wens om niet alleen nieuwe en verdere functies te kunnen testen met de nieuwe robots, maar ook om deel te kunnen nemen aan wedstrijden.

Philippe De Backer, CEO Lödige Industries, was enthousiast over het initiatief. "Vooral de brieven van de studenten hebben indruk op me gemaakt. Ze kwamen op voor de nieuwe robotica-systemen omdat ze zelf hun verworven technische kennis willen uitbreiden en aan wedstrijden willen deelnemen. Machines programmeren is ons dagelijks brood bij Lödige Industries. Misschien vinden een of twee van hen de weg van het programmeren van een kleine robot naar het programmeren van een luchtvrachtterminal of een volautomatisch parkeersysteem. In ieder geval hebben we hier graag aan meegewerkt. "

"Zonder deze donatie hadden we de robotica-sets zeker niet volledig kunnen aanschaffen," zei directrice Claudia Güthoff. "Voor ons als school is het belangrijk om onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun verdere leven. Naast de syllabus is er de expertise op het gebied van informatica die Roberta's deelnemers verwerven, evenals de sociale vaardigheden die ze ontwikkelen in teamverband, waardoor ze een optimale start in hun carrière kunnen maken."

Contact form
Downloads