Lödige Industries automatisch geleid voertuig wordt gelanceerd op Swissport

Warburg, Frankfurt, 20 juli 2021

Lödige Industries levert zijn eerste Automated Guided Vehicle (AGV) als proefproject voor de nieuwe luchtvrachtterminal van Swissport in Frankfurt. Het autonome voertuig is een van de nieuwste innovaties van het in Duitsland gevestigde bedrijf en biedt gebruikers een hoge mate van flexibiliteit en veiligheid tijdens het transport van unit load devices (ULD). Het project gaat in november 2021 van start en markeert een belangrijke stap in de richting van zeer efficiënte en geautomatiseerde 24/7-operaties.

De AGV maakt deel uit van Swissports streven naar innovatieve processen voor vrachtafhandeling. Met een laadvermogen van 6.800 kg is de 10ft AGV ontworpen om een verscheidenheid aan ULD's te vervoeren, waaronder 15ft containers. De AGV kan het handmatige transport van ULD's door Slave Pallet Mover of andere grondverwerkingsapparatuur vervangen. Het maakt ook vaste routes voor grondtransport overbodig. Vergeleken met conventionele oplossingen maakt dit niet alleen personeel vrij voor taken met een hogere waarde, maar bespaart het ook ruimte. De AGV is zeer mobiel dankzij een omnidirectioneel aandrijfsysteem dat gebruik maakt van een beveiligd laserscansysteem dat de AGV omleidt in geval van obstakels op zijn route. De gegevensgebaseerde besturing van de AGV geeft gebruikers volledige controle over de activiteiten en maakt integratie in een magazijnbeheersysteem mogelijk voor de uitvoering van volledig geautomatiseerde transportopdrachten. Binnen de terminal verbindt de AGV verschillende strategische overgaveposities. Dit zijn onder andere de rollenbanen van het volledig geautomatiseerde Material Handling System (MHS), de farmaceutische ruimte, het vrachtwagendok en andere stations. Tussen deze locaties legt de AGV afstanden tussen 60 en 300 meter af.

De AGV is de nieuwste toevoeging van Lödige Industries aan de terminaluitrusting van Swissport. Bij de bouw van de 17.000 vierkante meter grote faciliteit in 2020 ontwierp en installeerde Lödige het volledige vrachtafhandelingssysteem, dat al geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen omvat. Het gebruik van een AGV was vanaf het begin gepland en sluit naadloos aan op de bestaande systemen. De permanente beschikbaarheid wordt gegarandeerd door het gebruik van een lithium-ion accusysteem en een inductief laadstation.

"De nieuwe AGV is een belangrijke toevoeging aan de ultramoderne faciliteit van Swissport in Frankfurt en verbetert de veiligheid, efficiëntie en flexibiliteit van hun processen aanzienlijk", zegt Björn Ussat, Director Airport Logistics Solutions bij Lödige Industries. "Swissport is de eerste gebruiker van onze uitgebreid geteste AGV. Nadat we de terminal van Swissport hebben uitgerust met een vrachtafhandelingssysteem, kunnen we nu hun ambitieuze plannen voor een nog hoger niveau van automatisering binnen de terminal ondersteunen met een betrouwbaar en efficiënt nieuw product dat nu zijn prestaties zal bewijzen onder veeleisende omstandigheden."

Lees hier meer over de AGV

Contact form
Downloads