Lödige Industries bouwt campus op Balhorner Feld

Moderne omgeving voor technologieën van de toekomst

Warburg/Paderborn 9 februari 2024 - Lödige Industries, de holdingmaatschappij van de Paderbornse ondernemersfamilie Wilhelm Lödige's groep van bedrijven die gespecialiseerd zijn in materiaalbehandelingstechnologie wereldwijd, met hoofdkantoren in Paderborn en Warburg, investeert in de toekomst op haar locatie in Paderborn.

Het plan is om een nieuw, ultramodern kantorencomplex te bouwen op Balhorner Feld 1, bestaande uit een hoofdgebouw van vier verdiepingen naast het bestaande technologie- en innovatiecentrum. Twee extra zijvleugels van twee verdiepingen op het zuidwesten creëren nog meer ruimte voor lichtdoorstroomde, moderne kantoorlandschappen.

Het nieuwe gebouw moet een communicatiecentrum en ontmoetingsplaats worden voor de meer dan 1300 werknemers van de Groep wereldwijd. Het is de bedoeling dat ongeveer 250 medewerkers in Paderborn een werkplek zullen vinden op een oppervlakte van 4.000 m². Het Customer Care Centre, waar de wereldwijd geïnstalleerde systemen 24 uur per dag worden bewaakt, zal ook in het nieuwe gebouw worden ondergebracht.

In een speciale uitgave in november 2023 bevestigde het zakenblad "Die Wirtschaftswoche" de bedrijvengroep Lödige Industries als "verborgen kampioen" en wereldmarktleider op het gebied van complexe luchtvrachtsystemen op luchthavens. Lödige Industries levert ook oplossingen voor materiaalstromen, van goederenliften en volledig geautomatiseerde productielogistiek tot geautomatiseerde parkeergaragesystemen en de bijbehorende diensten.

Deze ontwikkeling begon meer dan 75 jaar geleden in Paderborn en zal volgens Dr. Rudolf Lödige, voorzitter van de adviesraad en woordvoerder van de familie, worden voortgezet met de nieuwe technologieën die op de Lödige Campus worden ontwikkeld. "We zetten de traditie van innovatie voort door een internationale, aantrekkelijke en moderne werkomgeving te bieden voor de technische oplossingen van morgen," zegt Dr. Rudolf Lödige.

De nabijheid van Paderbornse onderzoeksinstellingen en technische bedrijven speelde ook een rol bij de keuze van de locatie. "De nieuwe Lödige Campus stelt ons in staat om de nieuwste technologieën uit onderzoek en wetenschap nog sneller in onze productportfolio te integreren en direct te testen in ons bijna 5.000 m² grote technologie- en innovatiecentrum," voegt Philippe De Backer, woordvoerder van de Raad van Bestuur en Managing Director, toe.

De Lödige Campus op Balhorner Feld 1 wordt ontworpen met open werkgebieden voor gezamenlijk projectwerk en rustige gebieden voor geconcentreerd werk. Er komen ook vergaderruimtes voor medewerkers van de eigen internationale organisatie, partners en klanten. De oplevering staat gepland voor 2026.

Lödige Industries vertrouwt voor de realisatie van het project op hoofdaannemer Althoff Industrie- und Verwaltungsbau GmbH uit Meschede. Althoff is gespecialiseerd in innovatieve kantoorlandschappen en individuele, duurzame en geavanceerde industriële en administratieve gebouwen.

Algemeen directeur Stephan Laarmann van Althoff kijkt uit naar het gezamenlijke project. "De ontwikkeling van dit baanbrekende project is een uitstekend voorbeeld van het verstandig combineren van nieuwe en bestaande gebouwen. Hier wordt een levendige werkplek gecreëerd die toonaangevend is en die zal bijdragen aan de versterking van het bedrijf als innovatieleider en aantrekkelijke werkgever in de markt," zei Laarmann bij de ondertekening van het contract.

 

Meer informatie over ons als bedrijf

 

Contact form
Downloads