Lödige Industries rust dnata's nieuwe, volledig geautomatiseerde systeem uit op Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam/Scherfede, 15 februari 2022 - dnata, een toonaangevende wereldwijde aanbieder van grondafhandeling en luchtvracht dienstverlening, heeft Lödige Industries, 's werelds grootste aanbieder van vrachtterminaloplossingen, gecontracteerd voor de levering van hun nieuwe vrachtterminal op Amsterdam Airport Schiphol. Als gevolg van bouwwerkzaamheden op Schiphol ter verbetering van de luchthaveninfrastructuur is het noodzakelijk dat dnata zijn intrek neemt in een nieuw terminalgebouw, dat volgens planning in 2024 operationeel zal worden. Het nieuwe gebouw, ontwikkeld door Schiphol Commercial½Real Estate en ontworpen door architectenbureau DP6, zal door Lödige Industries worden uitgerust met een volledig geautomatiseerd systeem om de toekomstige groei van dnata's klanten op Schiphol veilig te stellen.

In de terminal worden twee afzonderlijke automatische opslag- en retrievalsystemen (ASRS) met twaalf magazijnkranen gebruikt voor import en export. Hier kunnen 2.500 pallets worden opgeslagen. Een extra opslag voor maximaal 700 ULD's wordt bediend door vier elevating transport vehicles (ETV's). Om een flexibel en schaalbaar ULD-transport binnen de terminal te garanderen, zal dnata ook zeven intelligente automatisch geleide voertuigen (AGV) inzetten - een productinnovatie ontwikkeld door Lödige Industries - die hier voor het eerst op grote schaal wordt ingezet.

Een andere bijzonderheid zijn de Smart Gates, die het volume en het gewicht van alle binnenkomende zendingen automatisch registreren door middel van 3D-scans en zo de afhandeling aanzienlijk versnellen. Ook dit zal de servicekwaliteit aanzienlijk verbeteren. Een uitgebreid warehouse management systeem waarin alle elementen geïntegreerd zijn, zal dnata in staat stellen zijn operaties en service op Schiphol verder uit te breiden. De hoge mate van automatisering bespaart ruimte en tijd, verhoogt de veiligheid en kwaliteit en maakt personeel vrij voor taken met een hogere toegevoegde waarde.

Jan van Anrooy, Managing Director van dnata Nederland, zei: "Wij zijn verheugd dat wij onze activiteiten kunnen uitbreiden met een grote investering op Amsterdam Airport Schiphol. Onze nieuwe terminal, welke is uitgerust met de nieuwste technologieën, stelt ons in staat ons aanbod aanzienlijk uit te breiden en tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar onze diensten. Het zal ons ook helpen om onze klanten consequent een uitmuntende service te bieden, door in elke fase van het afhandelingsproces het hoogste niveau van veiligheid en kwaliteit te garanderen. We kijken uit naar de samenwerking met Lödige Industries, een sterke partner welke onze passie voor innovatie deelt."

"We zijn erg trots op deze nieuwe order van dnata, met wie we in het verleden al zeer succesvol hebben samengewerkt. De nieuwe terminal zal dnata in de voorhoede van moderne luchtvrachtoperaties plaatsen. In de beginfase heeft ons team zeer nauw samengewerkt met de architecten om ervoor te zorgen dat de nieuwe terminal optimaal gebruik kan maken van onze hightech automatiseringsoplossingen en dnata kan ondersteunen in haar groeiplannen", aldus Arthur van Brink, Managing Director Benelux, Lödige Industries.

Contact form
Downloads