Lödige Industries bouwt grootste geautomatiseerde parkeersysteem van Duitsland

Geautomatiseerde parkeersystemen zorgen voor een efficiëntere opslag van auto's op een relatief klein oppervlak. Om het aantal parkeerplaatsen te creëren dat nodig was voor dit project van de Düsseldorfse architecten Eller + Eller, werd een modern, compact geautomatiseerd systeem ontwikkeld dat 285 volledig geautomatiseerde parkeerplaatsen biedt naast de 241 conventionele parkeerplaatsen. Dankzij het parkeersysteem kon de volledige uitgraafkubus worden gereduceerd en werd een maximale uitgraafdiepte van 13,5 m gegarandeerd - waardoor slechts 55% van de ruimte van een conventioneel parkeersysteem werd gebruikt. Een puur conventioneel systeem zou daarom niet mogelijk zijn geweest op het bestaande grondoppervlak. Bij oplevering in 2021 zal het project in totaal 526 parkeerplaatsen hebben.

"Het volledig geautomatiseerde parkeersysteem biedt een efficiënte oplossing om op een verantwoorde manier om te gaan met schaarse ruimte op gewilde locaties zoals onze mediahaven. Daarom ben ik erg blij dat een volledig geautomatiseerd parkeersysteem van deze omvang zal worden gerealiseerd en een pioniersrol zal vervullen buiten de stadsgrenzen," zei de burgemeester van Düsseldorf, Thomas Geisel.

"We zijn dankbaar en vereerd dat we CODIC Development kunnen ondersteunen bij dit belangrijke strategische project, dat een mijlpaal zal zijn in de toekomstige ontwikkeling van kantoor- en administratieve gebouwen in Duitsland", aldus Dr. Lukas Kopecki, hoofd verkoop parkeersystemen bij Lödige Industries.

Robert Bawn, Director Car Parking Solutions bij Lödige Industries zei: "Deze order bevestigt opnieuw ons markt- en technologisch leiderschap, vooral bij complexe projecten. Ons doel is niet alleen om de technische doelstellingen van onze klant te realiseren, maar ook om aantrekkelijke gebruikerservaringen te creëren en nieuwe duurzame en intelligente stedelijke leefomgevingen mogelijk te maken."

Opdrachtgever Codic Development GmbH staat bekend om de ontwikkeling van prestigieuze kantoorgebouwen die duurzame waarde leveren aan gebruikers en eigenaren. Recente projecten zijn onder andere het BonnJour in Bonn en het BO69 in Düsseldorf. Als eigenaar van het MIZAL-project, dat wordt gebouwd in de Plockstrasse, was Codic op zoek naar een modern systeem dat piektijden in de opslag en het ophalen van voertuigen aankan. Lödige Industries heeft hier een indrukwekkende staat van dienst: in 2015 voltooide Lödige Europa's grootste volledig geautomatiseerde systeem met bijna 1.000 parkeerplaatsen en uitstekende wachttijden van minder dan 120 seconden.

Guido Knümann, Managing Director van Codic Development zei: "Codic wil werkruimtes van de toekomst creëren en onconventionele benaderingen gebruiken om flexibele en innovatieve gebouwconcepten te ontwikkelen die zich voortdurend aanpassen aan sociale en digitale ontwikkelingen." Met Lödige Industries hebben we een partner gevonden die het mogelijk maakt om technologie te combineren met architectonisch ontwerp. De combinatie van snelheid, kwaliteit en precisie van de geïnstalleerde hardware en ultramoderne intelligente en zelflerende software was een belangrijke factor in de keuze van de leverancier. Als oplossing voor stedelijke ruimtebeperkingen is dit een vuurtorenachtig project."

Lödige Industries zal ook verantwoordelijk zijn voor de langetermijnservice voor het nieuwe systeem. Met een looptijd van 15 jaar wordt het parkeersysteem in Düsseldorf op afstand bewaakt door het Customer Care Centre van Lödige Industries. Indien nodig kunnen correcties in het systeem snel en efficiënt worden uitgevoerd.

Philippe De Backer, CEO van Lödige Industries: "Onze ervaring met de meer dan 60 automatische parkeersystemen die we wereldwijd hebben geïnstalleerd, heeft steeds aangetoond dat dit ons in staat stelt om de betrouwbaarheid en veiligheid van het systeem te verhogen en tegelijkertijd de operationele en onderhoudskosten te verlagen."

De MIZAL Campus is zo gepland dat het object de grootst mogelijke aanpasbaarheid aan veranderende werkprocessen biedt. Zo wordt er tot 3.200 m² aan ruimte aangeboden zonder noodzakelijke onderverdelingen. Er zijn ook inloop- en groendaklandschappen en een gesloten spouwgevel, waarvan de gesloten kamers het gebouw meer energie-efficiëntie en duurzaamheid geven..

Meer informatie over dit project vindt u in onze referentie

Vind hier meer informatie over onze geautomatiseerde parkeeroplossingen

Contact form
Downloads