Lödige Industries neemt onderhoud van meer dan 300 liften over voor autofabrikant in München

München, Paderborn 11 februari 2022 - In de fabriek van BMW Group in München verbindt een grote verscheidenheid aan goederen- en personenliften met een laadvermogen tot 20 ton de verschillende productiezones met elkaar en draagt bij aan soepele processen op een van de modernste locaties in de auto-industrie. Lödige Fördertechnik GmbH, een dochteronderneming van Lödige Industries GmbH, zal vanaf de herfst van 2022 verantwoordelijk zijn voor de werking van de in totaal 309 liften in de hoofdfabriek zelf en in de onderzoeks- en bedrijfsgebouwen van de BMW Group in München. De toonaangevende leverancier van liftoplossingen kreeg in januari de opdracht met een uitgebreid ondersteuningspakket.

Met een eigen servicekantoor direct op het fabrieksterrein zal een team van technici, waarvan sommige in drie ploegen werken, er in de toekomst voor zorgen dat noch de 118 liften van de hoofdfabriek noch de andere installaties in het stadsgebied stil komen te liggen. Lödige Industries was in het verleden al verantwoordelijk voor de levering van diverse liften op de locatie voor de BMW Group, waaronder vier installaties met elk een laadvermogen van 15 ton in 2021, en heeft uitgebreide ervaring met een grote verscheidenheid aan liftsystemen. Daarnaast heeft Lödige Industries transportsystemen ontwikkeld en geïmplementeerd voor de automobielproductie voor de BMW Group in München en op andere locaties wereldwijd, evenals voor andere bekende fabrikanten. In totaal worden enkele duizenden goederen- en personenliften centraal verzorgd in het eigen Customer Care Centre in Paderborn.

"In de automobielindustrie mogen noch assemblagelijnen, noch liften stilstaan. Als jarenlange partner van de BMW Group zijn wij bekend met de hoge eisen op het gebied van productie op de locatie en met onze 24-uurs service kunnen wij alle liftinstallaties uitgebreid en volgens de nieuwste normen onderhouden", zegt Emanuel Roman, Filiaalbeheer Duitsland-Zuid bij Lödige Industries, en voegt eraan toe: "De order van de BMW Group in München is tot nu toe ons grootste onderhoudscontract in Duitsland. Hiermee zetten wij onze groeikoers voort en breiden wij ons wereldwijde team van momenteel circa 1100 medewerkers verder uit. Er zijn talrijke nieuwe aanwervingen van liftmonteurs gepland voor dit en andere projecten."

Contact form
Downloads