Lödige Industries rustte nieuwe afhandelingsfaciliteit uit op Brisbane Airport

Brisbane/Paderborn, 23 Mei 2023 - Lödige Industries heeft de installatie van uitgebreide technische apparatuur voor een nieuwe ULD-afhandelingsfaciliteit op de luchthaven van Brisbane voltooid. Het material-handlingsysteem voor de nieuwe faciliteit van bijna 5.000 vierkante meter is ontworpen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van klanten naar bederfelijke goederen in de koudeketen en om de groei van algemene vracht in Queensland te ondersteunen. De nieuwe luchtvrachtterminal in Brisbane zal in 2023 in gebruik worden genomen. De overslagoplossingen van Lödige Industries voldoen aan de nieuwste eisen voor duurzaamheid en arbeidsveiligheid en maximaliseren tegelijkertijd de operationele efficiëntie.

Het nieuwe systeem omvat truckdocks, voor het gemak van het laden en lossen van ladingen in verschillende soorten vrachtwagens, een intelligent en efficiënt transportsysteem bestaande uit verschillende roldekken, zwenkwieldekken en kogeldekken inclusief rambeveiliging, alsmede verhoogde werkstations. Bovendien kan de apparatuur temperatuurgevoelige bederfelijke goederen verwerken en voldoen aan de veiligheidsvoorschriften voor werkzaamheden met vorkheftrucks en arbeidskrachten in de directe omgeving van de faciliteit. Zowel de truckdocks als de hefwerkplekken worden volledig elektrisch aangedreven, wat past in de duurzame aanpak van de nieuwe luchtvrachtterminal van Brisbane.

Lödige Industries' sterke aanwezigheid in de APAC-regio en jarenlange ervaring in het leveren van marktleidende luchtvrachtafhandelingsoplossingen betekenden dat niet alleen goed werd voldaan aan de regionale behoeften, maar dat ook een tijdige oplevering werd bereikt. Een on-site servicecontract voor de inspectie en het onderhoud van het ULD-handlingsysteem maakt ook deel uit van het totale pakket. Lödige Industries is aanzienlijk aanwezig in Australië met eerdere klanten en projecten waaronder Australia Post, dnata op Melbourne Airport, "The Lennox" in Sydney's Parramatta district, wat Australië's eerste robotparkeersysteem is en andere. In 2021 heeft het Duitse bedrijf MecFab Enterprises overgenomen. Het Australische bedrijf is gespecialiseerd in de productie en het onderhoud van installaties op luchthavens en heeft vestigingen in Sydney, Melbourne en Brisbane.

Brisbane Airport
Brisbane Airport
Contact form
Downloads