Lödige Industries bouwt volledig geautomatiseerd opslagsysteem voor klassieke auto's in München

Lödige Industries, een toonaangevende leverancier van geautomatiseerde parkeersystemen, heeft een contract binnengehaald van SSR-Performance voor de levering van een geautomatiseerd opslagsysteem voor auto's. De faciliteit met 141 plaatsen in München, Duitsland, is naar verluidt het modernste geautomatiseerde systeem voor eigenaren van luxe en klassieke auto's.

SSR-Performance bouwt een centrum voor klassieke, race- en luxeauto's van 10.000 m2 met gespecialiseerde reparatie- en stylingfaciliteiten, race sportservices en een showroom. De nieuwe geautomatiseerde opslagfaciliteit voor klassieke en sportauto's vormt een aanvulling op deze plannen. Het contract met Lödige Industries omvat de planning, constructie, installatie en het onderhoud van het nieuwe robotsysteem. De werkzaamheden ter plaatse zijn al begonnen en moeten eind 2019 klaar zijn.

In de volledig geautomatiseerde faciliteit worden auto's geparkeerd in een van de toegangscabines van waaruit ze in het systeem worden getransporteerd door een platte robot die ze aan hun banden op een transportvoertuig en van daaruit op de parkeerplaats brengt.

Vochtigheid, temperatuur en atmosfeer in het robotparkeersysteem worden geregeld om te voldoen aan de specifieke vereisten van oldtimers. Een constante luchtvochtigheid en lagere zuurstofniveaus zijn belangrijk om corrosie en brandgevaar bij de opslag van klassieke auto's te verminderen.  "Ik ben zelf al een aantal jaar op zoek naar een faciliteit als deze. Toen duidelijk werd dat die niet bestond, besloot ik er zelf een te bouwen", zegt Stefan Schlund, directeur van SSR-Performance. "Nadat ik een paar maanden geleden Europa's grootste openbare robotparkeerplaats in Denemarken had bezocht, was ik onder de indruk. Door samen te werken met Lödige Industries heb ik gekozen voor een ervaren partner die niet alleen mijn behoeften begreep, maar ook wist hoe ze te realiseren."

"Ondanks het feit dat we tot nu toe wereldwijd meer dan 4500 gerobotiseerde parkeerplaatsen hebben gerealiseerd, bracht dit project een aantal nieuwe uitdagingen met zich mee die onze ingenieurs graag wilden aanpakken," zegt Robert Bawn, directeur bij Lödige Industries, verantwoordelijk voor geautomatiseerde parkeersystemen. "Ik ben blij dat we de modernste gerobotiseerde parkeervoorziening voor oldtimers tot nu toe kunnen leveren."

Contact form
Downloads