Lödige Industries combineert succesvolle technologieën voor een geautomatiseerd parkeersysteem in het centrum van Amsterdam

Lödige Industries, een toonaangevende leverancier van geautomatiseerde parkeeroplossingen, heeft aangekondigd dat het bedrijf geautomatiseerd ondergronds parkeren in het Amsterdamse grachtengordelgebied gaat leveren. Het systeem, dat tot 270 auto's zal parkeren, zal gebruik maken van een hybride combinatie van de twee parkeertechnologieën die het bedrijf gebruikt. Het wordt ingebouwd in een bestaande kelderbak tussen het straatniveau en het metrostation Vijzelgracht en vervangt het parkeren op straat voor omwonenden. Gezien de vereiste hoge parkeerdichtheid en de moeilijke bereikbaarheid was geautomatiseerd parkeren de enige optie voor stadsplanners. De opdracht is nu aan Lödige Industries gegund als resultaat van een concurrerende Europese aanbesteding. In totaal heeft de gemeente Amsterdam 15 miljoen euro gereserveerd voor het project, dat in juli 2022 moet zijn afgerond.

"Als reactie op de lange en smalle vorm van de kelderbak combineert Lödige Industries voor het eerst haar CUBILE- en op basis van pallets-parkeer technologie", aldus Robert Bawn, Director Car Parking Logistics. "Door gebruik te maken van de extreem snelle horizontale transfer voertuigen van de CUBILE-technologie en op basis van pallets-technologie, zijn we in staat om zowel de snelheid als de parkeerdichtheid te leveren die nodig is voor dit specifieke project. Wij zijn van mening dat deze combinatie in de toekomst ook andere projecten ten goede kan komen".

De gemeente Amsterdam maakt gebruik van een systeem van parkeervergunningen, en vergunninghouders krijgen toegang tot het parkeersysteem via een app en moderne nummerplaat herkenningstechnologie. Aan de oppervlakte zullen de enige zichtbare elementen van het parkeersysteem bestaan uit drie glazen lifthuisjes die ontworpen zijn om de visuele impact op de omgeving, die deel uitmaakt van een UNESCO-werelderfgoed gebied, te verminderen.

De engineering, het ontwerp en de productie van de machines en apparatuur voor het project zullen plaatsvinden in de eigen fabrieken van het bedrijf in Duitsland en Roemenië. De installatie ter plaatse zal worden uitgevoerd door het team van Lödige Industries in Nederland.  De werkzaamheden ter plaatse zullen in januari 2021 beginnen. Lödige Industries zal ook een 15-jarig servicecontract voor de parkeergarage verzorgen.

"Vijf jaar geleden, toen we het grootste openbare geautomatiseerde parkeersysteem van Europa met 1000 plaatsen in Denemarken installeerden, waren we een relatieve nieuwkomer op de markt.  Sindsdien hebben we een aanhoudende groei gezien in dit deel van ons bedrijf. We hebben aanzienlijke investeringen in productontwikkeling gedaan in 2018 en hebben verschillende aantrekkelijke projecten binnengehaald", aldus Philippe De Backer, CEO van Lödige Industries. "Ik ben vooral blij dat onze beslissing om ons te richten op hoogwaardige engineering en uitvoering wordt erkend door onze klanten en wordt beloond met contractwinst zoals deze.

Lees meer over onze geautomatiseerde parkeertechnologieën

 

Contact form
Downloads