Lödige Industries moderniseert automatisch parkeersysteem voor hotel in Berlijn

Zoals eerder bewezen in Duitsland, Denemarken en Nederland - Lödige Industries heeft de juiste oplossing voor het bouwen van nieuwe of het moderniseren van bestaande automatische parkeersystemen. Het meest recente voorbeeld is de upgrade van een 20 jaar oud automatisch parkeersysteem in een hotel in Berlijn, door de bekende leverancier van logistieke systemen met hoofdkantoor in Duitsland. Vanwege de storingsgevoeligheid van het systeem vóór de ombouw kon de eigenaar het systeem jarenlang niet volledig bedienen. Als gevolg daarvan werden er gemiddeld slechts 5 parkeerbewegingen per dag geregistreerd gedurende de twintig jaar dat het systeem in bedrijf was. De faciliteit met 20 parkeerplaatsen in het oosten van Berlijn had een veel hoger, maar onbenut potentieel. Het doel van de ombouw was dan ook om volledig gebruik mogelijk te maken en tegelijkertijd de klanttevredenheid te garanderen.

De ombouw van de fabriek in Berlijn werd in korte tijd uitgevoerd. De elektrische en besturingstechnologie en het hele systeem werden aangepast aan de nieuwste normen. De levering van reserveonderdelen is nu weer gegarandeerd, omdat de fabrikant de ondersteuning voor de vorige technologie had stopgezet. Met de nieuwe besturing is het parkeersysteem nu klaar voor de toekomst. Een speciaal aandachtspunt bij de modernisering was het uitrusten van de transfer cabine met moderne sensoren en interactieve displays. Gebruikersidentificatie maakt gebruik van een gebruiksvriendelijk barcodesysteem. Een andere nieuwe functie is de verbinding van het parkeersysteem met het 24/7 Customer Care Centre in Paderborn, zodat mogelijke onderbrekingen snel kunnen worden opgeheven en een hoge beschikbaarheid van het systeem in het parkeergebied kan worden gehandhaafd. Al deze veranderingen zorgen ervoor dat de gebruiker snel toegang heeft tot de geparkeerde auto. De technische voorzieningen omvatten ook een videobewaking van het systeem.

Dankzij de uitgebreide upgrade van het parkeersysteem kan het gemoderniseerde systeem veel effectiever worden gebruikt door de exploitant. Naast kort parkeren voor gasten heeft het hotel de mogelijkheid om langetermijnverhuur aan te bieden voor omwonenden. Dit is een aantrekkelijk extra vooruitzicht gezien de steeds gecompliceerdere parkeersituatie in de omgeving, aangezien er rondom het hotel in de buurt van het centrum van Berlijn leegstand wordt ontwikkeld.

In totaal heeft Lödige Industries al meer dan een dozijn automatische parkeersystemen met meer dan 500 parkeerplaatsen gemoderniseerd. Dergelijke systemen bieden tot 60 procent meer vloeroppervlak dan conventionele parkeergarages, zijn door hun ontwerp inbraakbestendig en beveiligd tegen vandalisme.

Contact form
Downloads