Lödige Industries voorziet HK Electric van een geautomatiseerd opslagsysteem voor kabeltrommels

Hongkong, 24 januari 2024 - Lödige Industries, een toonaangevende wereldwijde leverancier van logistieke systemen, heeft onlangs de installatie van een geautomatiseerd opslag- en zoeksysteem voltooid bij The Hongkong Electric Co, Ltd. (HK Electric)'s Electric Tower in Ap Lei Chau, Hongkong Island. (HK Electric)'s Electric Tower in Ap Lei Chau, Hong Kong Island. Het systeem omvat een ETV (elevating transfer vehicle) om zware kabeltrommels en transformatoren efficiënt te verplaatsen. Deze innovatieve oplossing maximaliseert niet alleen het gebruik van magazijnruimte en verhoogt de veiligheid, maar verbetert ook de efficiëntie van de materiaalhantering en stroomlijnt voorraadbeheerprocessen. Met de mogelijkheid om de opslag van kabelhaspels te controleren, op te halen en te bewaken, biedt het systeem een solide basis voor toekomstige uitbreiding en evolutie van het bedrijf.

HK Electric verlicht al sinds 1890 huizen en bedrijven in Hong Kong en heeft een lange staat van dienst als het gaat om het leveren van een veilige en zeer betrouwbare elektriciteitsvoorziening tegen een redelijke prijs aan klanten op de eilanden Hong Kong en Lamma. Opmerkelijk is dat de elektriciteitsvoorziening van HK Electric sinds 1997 een score van meer dan 99,999% heeft, een record dat vele topsteden in de wereld overtreft. Deze uitstekende prestatie plaatst het bedrijf bij de wereldtop op dit gebied. Om consequent zulke stabiele en betrouwbare diensten te kunnen leveren, is de implementatie van moderne opslagsystemen die voldoen aan de steeds veranderende eisen van de industrie noodzakelijk.

Aangezien de beschikbare opslagruimte van 800 m² niet uitbreidbaar is, was een oplossing met meerdere verdiepingen nodig om aan de groeiende vraag te voldoen. Tegelijkertijd zijn de kabeltrommels, die elk 5,3 ton wegen, gevoelig voor schade als ze verkeerd worden opgeslagen. Het ophalen en volgen van de voorraad vormde een extra uitdaging. Het nieuwe volledig geautomatiseerde systeem met 4 niveaus en ETV stelt de klant in staat om aanzienlijk meer voorraad veilig en schadevrij op te slaan op hetzelfde oppervlak. In het magazijn kunnen nu maximaal 293 opslagposities worden beheerd.

Het op maat gemaakte systeem bestaat uit hoogwaardige hardwarecomponenten zoals aangedreven dekken en transportbanden, evenals intelligente besturingssoftware. Met de introductie van geautomatiseerde processen wordt het fysiek zware handwerk voor het transporteren en opslaan van vaten aanzienlijk verminderd. Samen bieden ze HK Electric real-time zichtbaarheid en controle over de voorraad, terwijl de werkroutines voor het personeel worden verbeterd.

Alan So, hoofd commerciële diensten bij HK Electric, zegt hierover: "Gezondheid en veiligheid behoren altijd tot de topprioriteiten van HK Electric. We hebben automatisering en innovatie gestimuleerd als hulpmiddelen om de productiviteit en veiligheid in onze bedrijfsactiviteiten te verbeteren. Ons voorraadbeheer van kabeltrommels is efficiënter geworden dankzij onze samenwerking met Lödige Industries. Het nieuwe geautomatiseerde ETV-systeem helpt de opslagdichtheid en veiligheid te optimaliseren", vervolgt hij. "Lödige Industries bood ondersteuning bij elke stap, van planning, vergunningen, constructie, testen tot training. Het systeem geeft ons nu controle over de opslag, het ophalen en de zichtbaarheid van vaten, waardoor onze opslagruimte wordt geoptimaliseerd. Het biedt ook een basis om op voort te bouwen voor toekomstige groei en veranderende behoeften."

Joman Chong, General Manager van de BPS Global Group die bij het project betrokken was, bevestigt dit ook: "Door hand-in-hand te werken met Lödige hebben we HK Electric een allesomvattende oplossing gepresenteerd die een revolutie teweegbrengt in hun benadering van voorraadbeheer en opslagoptimalisatie. We kijken reikhalzend uit naar de verdere versterking van onze samenwerking met Lödige bij de gezamenlijke ontwikkeling van onze bedrijven."

Lödige Industries is een toonaangevende wereldwijde leverancier van logistieke systemen, met een focus op het verplaatsen van zware goederen. "De energiesector is een nieuwe industrie waarin we nu voor het eerst onze expertise hebben kunnen demonstreren in het oplossen van complexe material handling-eisen", zegt Nicholas Tripptree, Managing Director voor Azië-Pacific, voor Lödige Industries. "Het project voor HK Electric heeft aangetoond dat onze diepgaande en brede kennis van het transporteren van zware goederen overdraagbaar is op de uitdagingen in andere industrieën, zodat we met succes projecten met vergelijkbare eisen kunnen ontwerpen en implementeren voor klanten in uiteenlopende sectoren", voegt hij eraan toe.

Volautomatisch ETV magazijnsysteem voor kabeltrommels | HK Electric | Hong Kong
Contact form
Downloads