Lödige Industries ondersteunt het moderniseringsproject voor het vrachtmagazijn van dnata op Changi Airport

Singapore, Warburg, 3 maart 2021 - Lödige Industries, een toonaangevende wereldwijde leverancier van vrachtterminaloplossingen, heeft aangekondigd dat het door dnata Singapore Pte Ltd is geselecteerd om zijn vrachtmagazijn op Changi Airport te moderniseren en upgraden. De faciliteit is ontworpen om een jaarlijkse omzet van 550.000 ton te verwerken en zal nieuwe geavanceerde ULD-handlingapparatuur en controletechnologie bevatten, ter vervanging en verbetering van de bestaande magazijninrichting.

"Ons bedrijf streeft er voortdurend naar om investeringen te doen die ons in staat stellen om onze klanten verbeterde diensten te bieden," zegt Sam Gould, dnata Singapore's Head of Cargo. "De nieuwe ULD-afhandelingsapparatuur sluit naadloos aan op onze bestaande procedures en helpt de veiligheid van onze medewerkers en de vracht die ze afhandelen te garanderen."

Het project, dat Lödige Industries in mei 2021 zal opleveren, omvat het vervangen van bestaande apparatuur door een modern draaischamel transfervoertuig, hardware en software voor het besturingssysteem en slave pallet movers voor flexibele vrachtafhandeling. De apparatuur is ontworpen om het magazijn beter in staat te stellen pieken op te vangen en de levensduur van de terminal met 15 tot 20 jaar te verlengen, terwijl de kosten worden verlaagd door ULD-schade tot een minimum te beperken.

Ranga Jayaweera, General Manager (Singapore) voor Lödige Industries, wijst erop: "Het installeren van de nieuwe apparatuur (binnen slechts vier weken) terwijl de vrachtactiviteiten doorgaan, vereist zorgvuldige projectplanning en -management om de impact op dnata en haar klanten te minimaliseren. We hebben een praktische en kostenefficiënte redundantie van componenten in het project ingebouwd, die de impact tijdens de bouw vermindert, pieken opvangt en ongeplande stilstand in de toekomst voorkomt."

De introductie van de slave pallet movers in het magazijn voegt een veelzijdig en zeer wendbaar hulpmiddel toe voor het verwerken van vracht, waarmee overal in het magazijn veilig en efficiënt kan worden op- en afgebouwd.

Over Lödige Industries

Lödige Industries is een toonaangevende wereldwijde leverancier van logistieke systemen met het hoofdkantoor in Duitsland. Met kantoren over de hele wereld levert Lödige Industries material-handlingoplossingen voor een breed scala aan klanten. Het bedrijf is opgericht in 1948 en is gespecialiseerd in de levering van complexe material-handlingsystemen, van planning, ontwerp, programmering en inbedrijfstelling tot service. www.lodige.com

Over dnata

dnata is een van 's werelds grootste leveranciers van luchtvaartdiensten. Het bedrijf is opgericht in 1959 en zorgt ervoor dat de luchtvaartsector soepel en efficiënt functioneert op 126 luchthavens. Met grondafhandelings-, vracht-, reis- en vluchtcateringdiensten in 35 landen op zes continenten is dnata een vertrouwde partner voor meer dan 300 luchtvaartklanten over de hele wereld. In het boekjaar 2019-20 hebben de klantgerichte teams van dnata 681.000 vliegtuigen afgehandeld, 2,9 miljoen ton vracht verplaatst, meer dan 93 miljoen maaltijden opgehaald en een totale transactiewaarde (TTV) van reisdiensten van US$ 3,0 miljard geregistreerd.

Lödige Industries GmbH
Petra Ernst‐Gutierrez
Head of Marketing & Communications
Phone: +49 5251 6830‐317
E‐Mail: p.ernst‐gutierrez@lodige.com
 

Draaischijf transfervoertuig, | dnata Singapore | Lödige Industries
modern draaischijf transfervoertuig
Contact form
Downloads