Lödige Industries ondersteunt SPIMACO's grootste farmaceutische fabriek in Saoedi-Arabië

Warburg, Riyadh, 12 april 2021

Lödige Industries heeft onlangs een nieuw hoogbouw distributie- en opslagcentrum voltooid voor de farmaceutische productiefaciliteit van SPIMACO in Qassim, Saoedi-Arabië. Het nieuwe ultramoderne magazijn biedt een volledig geautomatiseerde overdracht van bestaande productielijnen over meerdere verdiepingen en kamers en is ontworpen als een turnkey-project. Het maakt palletiseren, orderverzamelen, geautomatiseerd opslaan en ophalen en verzenden van farmaceutische goederen mogelijk in volledige overeenstemming met de farmaceutische regelgeving. De nieuwe faciliteit, gebouwd door Lödige Industries, is een uitbreiding van een bestaande opslagfaciliteit uit 1988 en stelt SPIMACO in staat om de verwerkingscapaciteit voor eindproducten bijna te verdubbelen. In de huidige Covid-19-pandemie is een zeer capabele infrastructuur van nog groter belang.

Khalid Al-Khattaf, CEO van SPIMACO, legt de voordelen van de nieuwe faciliteit uit: "Ons oude distributiecentrum begon onze mogelijkheden te beperken. Maar nu met de nieuwe faciliteit hebben we de bestaande systemen gemoderniseerd en is ons groeipotentieel onbeperkt geworden. Aangezien farmaceutische producten zeer gevoelig zijn, was het belangrijk om een zeer betrouwbare oplossing te hebben die op onze behoeften is afgestemd. Door als hoofdaannemer op te treden en een mix van verschillende oplossingen samen te voegen tot één systeem, slaagde Lödige Industries erin om ons een snel en betrouwbaar systeem te leveren dat vandaag voldoet aan onze vereisten voor veiligheid en kwaliteit en onze toekomstige groeiplannen ondersteunt."

De uitbreiding werd noodzakelijk omdat de bestaande faciliteiten onvoldoende capaciteit hadden voor uitbreiding en modernisering. Bovendien waren veel van de processen handmatig en dus tijdrovend en foutgevoelig. Nu is het opslagsysteem uitgerust met meer dan 5000 opslagplaatsen, honderden meters transportbanden voor kisten en pallets, twee palletiseerrobots en meer dan 30 geautomatiseerde shuttlevoertuigen. De automatisering van het nieuwe systeem vermindert handmatige werkzaamheden zoveel mogelijk, waardoor de doorvoersnelheid van de verwerking van eindproducten verdubbelt.

Daarnaast bieden de automatisering en modernisering SPIMACO volledige voorraadcontrole, kwaliteitstrack & trace programma's en verbeterde handling van zeer delicate producten die onder strikte industriële regels vallen. In de sterk gereguleerde en tijdgevoelige markt voor farmaceutische producten zullen deze belangrijke concurrentievoordelen voor SPIMACO blijken.

Lödige Industries voerde een strategische analyse uit van de bestaande en toekomstige processen en vereisten van SPIMACO om de nieuwe transport- en fulfilmentsystemen te ontwerpen en te integreren, waarbij waar nodig oplossingen van verschillende leveranciers in één op maat gemaakt systeem werden geïntegreerd. De fabrikant van material-handling trad op als hoofdaannemer voor de installatie en inbedrijfstelling om aan de eisen van SPIMACO te voldoen.

Guy Walker, Managing Director voor Lödige Industries in het Midden-Oosten, illustreert het belang hiervan: "Het contract toont aan dat Lödige Industries in staat is om volledige turnkey-projecten te leveren, buiten de materials handling-apparatuur in deze regio, net als elders in de wereld. Dit was een zeer complex project. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe faciliteit tijdens de productie probleemloos draait, heeft SPIMACO Lödige Industries ingeschakeld voor het operationele beheer van de faciliteit en het onderhoud door de fabrieksmedewerkers tijdens de eerste bedrijfsperiode."

Bekijk de referentiecasus hier

Lees meer over onze oplossingen voor productielogistiek

Lödige Industries ondersteunt SPIMACO
Palletiseerrobots in de nieuwe farmaceutische productiefaciliteit voor SPIMACO.
Contact form
Downloads