Lödige Industries onthult automatisch geleide voertuig voor luchtvracht en bagage ULD's op inter airport 2019

De snellere en uiterst betrouwbare AGV maakt gebruik van gegevensgebaseerde functies om de routing nauwkeurig toe te wijzen via magazijnbeheersystemen en zal de operationele efficiëntie in het bagage- en vrachtvervoer verbeteren. De batterij-aangedreven lastdrager stelt operators in staat om de verschillende terminalgebieden op een flexibele en schaalbare manier met elkaar te verbinden, bijvoorbeeld door een effectieve link te creëren tussen landzijdige truckdocks en luchtzijdige ULD-opslag of andere repetitieve intra-terminal transfers.

De bestuurderloze AGV stelt operators in staat om personeel vrij te maken voor hoogwaardigere taken. Bovendien is het een effectief hulpmiddel wanneer ruimte schaars is en flexibiliteit van cruciaal belang. De AGV heeft het potentieel om de vaste kosten te verlagen door op de vloer gemonteerde rollenbanen overbodig te maken, die traditioneel gezien werden als de meest economische manier om luchtvracht te transporteren.

"We zijn blij dat we onze klanten een product kunnen aanbieden dat duurzame activiteiten bevordert en de efficiëntie van de terminal aanzienlijk verbetert," zegt Björn Ussat, Director Airport Logistics Solutions bij Lödige, over de AGV, die wordt getoond op de inter airport in München. "De ULD AGV is de natuurlijke uitbreiding van ons productassortiment, omdat we onze klanten nog flexibelere terminalconfiguraties kunnen bieden.".

De transporttechnologie van Lödige is geïnstalleerd in meer dan 40 vrachtterminals over de hele wereld en beheert iets meer dan een kwart van het wereldwijde luchtvrachtvolume van 56 miljoen ton. De AGV biedt niet alleen voordelen op het gebied van kosten en flexibiliteit, maar helpt ook de veiligheid te verbeteren omdat hij is uitgerust met laserscanners en andere sensoren die obstakels detecteren om botsingen te voorkomen.

Met een snelheid van 3 meter per seconde kan het 10ft-model verschillende ULD-contouren aan en draait het één dienst op één acculading. De maximale laadcapaciteit van 6.800 kilogram dekt alle mogelijke 10ft-ULD's. Het 5ft-model vervoert ladingen tot 1.588 kg gedurende 12 uur achter elkaar.  Klanten kunnen het 5ft-model direct bestellen, het 10ft-apparaat is verkrijgbaar vanaf de zomer van 2020.

"Deze innovatie (AGV) past goed in onze bedrijfshistorie", zegt Philippe De Backer, Chief Executive Officer bij Lödige Industries. "Het aanbieden van nieuwe technologieën aan onze klanten in de luchtvaartindustrie is de afgelopen decennia een essentieel onderdeel geweest van ons aanbod."

Lees meer over AGV

Contact form
Downloads