Modernisering van het parkeersysteem van de Rocket Tower creëert ongeveer 200 extra parkeerplaatsen

Berlijn, Paderborn 15. September 2021 - De Rocket Tower, bekend als het voormalige GSW-Hochhaus en de nieuwe Startup-Campus, in Berlijn-Kreuzberg staat in het middelpunt van de belangstelling in de stad. In de afgelopen maanden is het automatische parkeersysteem op de 81,5 meter hoge gebouwen volledig gemoderniseerd. Vanaf heden zijn er ongeveer 200 parkeerplaatsen beschikbaar, die voorheen door huurders niet gebruikt konden worden. Het opzetten en de gedeeltelijke vernieuwing is doorgevoerd door Lödige Industries, een wereldleider in het aanbieden van automatische parkeersystemen, in opdracht van de eigenaar en de hoofdhuurder.

Met de afstemmingsmaatregelen zullen weer meer dan vier ingangen ervoor zorgen dat ongeveer 200 voertuigen automatisch hun parkeerplaats kunnen bereiken op in totaal zes ondergrondse niveaus van de Rocket Tower. Om dit te doen, parkeren gebruikers hun auto gewoon in een van de parkeercabines, vanwaar het automatisch naar beneden op een pallet wordt getransporteerd en naar een vrije ruimte wordt gebracht. Omdat dit soepel en snel werkt, moest het systeem in 1996 volledig worden gemoderniseerd. Naast het nieuwe gebruikersdetectiesysteem met chiptoegang en moderne rollenbanen, werd ook de besturings- en elektrotechniek van het hele systeem opnieuw ontworpen en up-to-date gebracht.

"De Rocket Tower heeft nu een uitgebreid gemoderniseerd automatisch parkeersysteem op schema. Naast de planning en bouw van nieuwe systemen hebben we een hele reeks moderniseringsprojecten die het oude gebouw combineren met nieuwe technologie. Hier in Berlijn worden kosteneffectieve oplossingen ontwikkeld om de verstoorde parkeersituatie in stedelijke gebieden te verbeteren en de kwaliteit en het gemak te verhogen," zegt Daniel Osburg, Service Contracts bij Lödige Industries.

De servicecomponenten worden permanent bewaakt door een supportteam dat 24 uur per dag bereikbaar is. Dit betekent dat eventuele storingen onmiddellijk kunnen worden verholpen voordat de gebruikers er last van hebben. Om een nog betere klantenservice te kunnen bieden, breidde Lödige Industries in 2019 zijn serviceaanbod in Berlijn uit door B&B Aufzugbau GmbH & Co KG in Reinickendorf te integreren. Het Berlijnse servicestation bestaat momenteel uit meer dan 400 eenheden, waaronder auto- en goederenliften en hefplatforms in verschillende maten.

Het Raketenturm-project laat zien dat veel van de installaties, die al sinds de jaren 1990 in Berlijn staan, voldoen aan de moderniseringsnormen en geschikt zijn voor een lange levensduur en comfortabel gebruik.

Hier vindt u alle informatie over onze parkeeroplossingen

Andere referenties bekijken

 

Lödige Industries moderniseert het Rocket Tower Parksysteem en schafft rund 200 weitere Stellflächen
Op de 81,5 meter hoge Rocket Tower Gebäudes in Berlijn is het automatische parksysteem volledig gemoderniseerd.
Contact form
Downloads