Lödige Industries richt ultramoderne autofabriek in Mexico in

Warburg, San Luis Potosi

Lödige Industries heeft zijn succesvolle samenwerking met de BMW Group voortgezet door geautomatiseerde opslag- en buffersystemen te leveren voor de nieuwe autofabriek van BMW Group in San Luis Potosi, Mexico. Het project is ontworpen als turnkey-oplossing inclusief alle relevante systemen zoals stellingen, stapelkranen, automatisering en gebouwdiensten zoals ventilatie, verlichting en brandbestrijding.

De oplossingen van Lödige zijn noodzakelijk omdat de carrosserieafdeling, spuiterij en eindassemblage zich in afzonderlijke gebouwen bevinden, die allemaal worden gevoed vanuit een centrale hoogbouwmagazijn. Gebouwen en opslag zijn verbonden door twee bruggen, uitgerust met transportbanden van Lödige. Hierdoor kunnen de carrosserieën, ondanks verschillen in doorvoersnelheid, nauwkeurig op volgorde en op tijd worden afgeleverd voor het spuiten en de assemblage. De volledig geautomatiseerde centrale carrosserieopslag, uitgerust met drie magazijnkranen, kan 180 auto's per uur opslaan en ophalen met een totale ruimte voor bijna 500 auto's.

Het gebruik van de veelzijdige intralogistieke technologie in de nieuwste fabriek van BMW Group onderstreept het belang van materiaaltransportoplossingen van Lödige Industries voor moderne productieprocessen in de auto-industrie. De opslag- en buffersystemen ondersteunen de automatiseringsoplossingen die de BMW Group-fabriek gebruikt om nieuwe normen te stellen in de autoproductie. Bovendien maken de geautomatiseerde opslag- en buffertechnologieën van Lödige Industries deel uit van een werkelijk duurzame productie in de Mexicaanse fabriek.

Lödige Industries levert al meer dan 30 jaar material handeling oplossingen aan de BMW Group.

Contact form
Downloads