"The Artesia Amsterdam" krijgt een geautomatiseerd parkeersysteem

Lödige Industries, een van de  toonaangevende leveranciers van geautomatiseerde parkeersystemen,  gaat een moderne ondergrondse parkeergarage bouwen voor een nieuw luxe  appartementencomplex in het historische centrum van Amsterdam. Het project genaamd "The Artesia Amsterdam" transformeert het voormalige hoofdkantoor van de GE  Artesia Bank en de aangrenzende  gebouwen in een complex dat zowel residentiële als commerciële gebouwen huisvest. Er is gekozen voor een geautomatiseerd parkeersysteem om de impact op het verkeer in het gebied te minimaliseren en om voldoende parkeerruimte te creëren. Daarnaast biedt het parkeersysteem  een geïntegreerde oplaadoptie  voor elektrische voertuigen. Om de historische gebouwen tijdens de bouw te beschermen, zal de kelder van het gebouw boven de grond worden gefabriseerd voordat het naar zijn definitieve positie wordt afgezonken. Lödige begint in augustus 2021 met de bouw, met de planning om het parkeer systeem in maart 2022 over te dragen.

"The Artesia Amsterdam" bouwt een drieluik van 17e-eeuwse panden grenzend aan de meest prestigieuze gracht van Amsterdam, de Herengracht. Verder worden ook verschillende gebouwen in de Reguliersdwarsstraat  met een prachtige tuin tussen de gebouwen meegenomen in de verbouwing. Het volledige project in het centrum omvat de gebouwen, Herengracht 539, 541 & 543 en Reguliersdwarsstraat 98, 100 en 106. In deze laatste panden komen 24 appartementen in verschillende maten. Dit is een zeldzaamheid in Amsterdam, waar de woonruimte de laatste jaren beperkt is geworden.   Naast de appartementen krijgt Rituals, een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland, haar nieuwe hoofdkantoor in het complex. Het gebouw  wordt ontwikkeld door REB Projects  in  Amsterdam.

Christian Kanters, REB  Projects waardeert de samenwerking met  Lödige: "We hebben gekozen voor  Lödige  Industries als onze partner omdat het parkeersysteem de meeste ruimte bespaart en de beste compatibiliteit biedt met ons project. Lödige heeft een ervaren lokaal team van experts  dat al meer dan   30 soortgelijke systemen in Amsterdam heeft geïnstalleerd. Lödige kon de meest optimale oplossing ontwerpen die voldoet aan de hoge normen van ons project en zorgt voor een lage impact op de gebouwen en het gebied."

Het RESPACE parkeersysteem is ontworpen met speciale aandacht voor het minimaliseren van de impact op het verkeer in het gebied. Door de ligging aan de Reguliersdwarsstraat is de ruimte voor auto's beperkt en kan een ondergronds parkeersysteem verkeersopstoppingen voorkomen en toch voldoende parkeerruimte bieden. Arthur van Brink,  Managing  Director  Benelux bij Lödige  Industries, licht de eisen van het project toe: "De klant benaderde ons met een complexe situatie die niet alleen een geautomatiseerd parkeersysteem vereiste, maar ook in de historische binnenstad geintregreerd moest worden. Uiteindelijk hebben we een oplossing ontworpen op basis van bewezen technologie die 23 plekken biedt, waarvan de helft met laadcapaciteiten voor elektrische voertuigen. Het is een geweldige kans om samen met  REB-projecten oplossingen te vinden voor zo'n spannend en prestigieus project. "

 

Lees meer over onze geautomatiseerde parkeertechnologieën

 

Contact form
Downloads