Woongebouw in Rotterdam parkeert auto's in ruimtebesparende bovengrondse garage

Blue sky thinking - Een revolutie in het parkeren dankzij ruimtebesparende alternatieven

Om stadscentra leefbaarder te maken en waardevolle ruimte te winnen, verwijderen steeds meer steden conventionele parkeerterreinen uit het straatbeeld en verbouwen ze. Maar waar moeten de benodigde parkeerplaatsen komen? En moeten parkeerplaatsen altijd worden gerealiseerd door middel van een ondergrondse parkeergarage? Nee. Dankzij ruimtebesparende parkeeroplossingen kan de benodigde parkeerruimte bovengronds ook in de kleinste ruimtes worden gerealiseerd. Dure en tijdrovende bouwmaatregelen voor het uitgraven van ondergrondse garages kunnen zo achterwege blijven.

De volgende projecten in Londen, Rotterdam en Berlijn illustreren waar het zinvol kan zijn om de benodigde parkeerplaatsen bovengronds te realiseren en toegankelijk te maken door middel van een TRAFFICO autolift. De hydraulisch bediende TRAFFICO autolift brengt de auto en passagiers snel en veilig naar het gewenste parkeerniveau. Deze klassieke autolift kan worden aangepast met een ruime keuze aan opties.

Meer informatie over de TRAFFICO autolift

Up:Town - optimaal ruimtegebruik voor een luxueus woongebouw met bovengrondse parking

Up:Town is een elegante woontoren met 178 appartementen en een bovengrondse parkeergarage op het Wijnhaveneiland in het centrum van Rotterdam. Van oudsher een havengebied met pakhuizen en later kantoren, is het Wijnhaveneiland onlangs volledig getransformeerd tot een aantrekkelijk woongebied met luxe hoogbouw.

Voor een optimaal ruimtegebruik zijn twee hydraulische autoliften naast elkaar geplaatst in een staalconstructie. Door het stalen frame zitten de liften iets buiten het gebouw om meer ruimte te creëren. Een hoogwaardige liftcabine met royale afmetingen maakt het in- en uitrijden van de lift comfortabel, zelfs voor grotere auto's.

Lees meer over het Up:Town project in Rotterdam

Comfortabele en veilige parkeerplaatsen voor appartementencomplex in het centrum van Berlijn

Het Car Loft-project in het centrum van Berlijn pakt alle in het begin genoemde uitdagingen van het parkeren in stedelijke ruimten aan. De omliggende straten van dit project boden niet voldoende parkeerplaatsen om alle bewoners van het gebouw te bedienen. Bovendien ging de ligging van de locatie aan een kruispunt gepaard met een moeilijke grondwatersituatie. De aanleg van een grote ondergrondse parkeergarage was daarom niet mogelijk.

In 2007 zijn er twee TRAFFICO autoliften geïnstalleerd om exclusieve parkeerboxen aan de ingang van elke flat te plaatsen. De bewoners hebben via de autolift gemakkelijk toegang tot hun parkeerboxen en beschermen zo hun auto's tegen mogelijke schade. Tegelijkertijd kon het bomenbestand worden gespaard, omdat de zo ontstane binnenplaats niet hoefde te worden afgesloten voor de voorgeschreven parkeerplaatsen.

Het CarLoft-concept biedt de mogelijkheid om de vereiste parkeerplaatsen vanuit de ondergrondse garage op de bovenste verdiepingen van de nieuwbouw onder te brengen. De TRAFFICO is bijzonder geschikt voor gebouwen met meerdere verdiepingen en veel eenheden. Met een rijsnelheid tot 0,6 m/s kunnen maximaal 40 parkeerplaatsen worden bediend.

Lees meer over het Car Loft project in Berlijn

Bovengronds parkeren in het centrum van Londen bespaart kostbare ruimte

Londen is een van de dichtstbevolkte steden ter wereld. Het volgende project in het centrum van Londen toont de waarde van verticaal autotransport.

Audi London West gebruikt een TRAFFICO autolift om auto's op de meest ruimtebesparende manier tussen verschillende niveaus van hun showroom te vervoeren. Door het afschaffen van een ruimteverslindende hellingbaan om de bovenste niveaus van de showroom te betreden, nam de beschikbare grondoppervlakte op elk niveau toe.

Snel en eenvoudig - plan TRAFFICO in de online configurator

De TRAFFICO is niet alleen een handige en snelle parkeeroplossing voor gebruikers. Met de online configurator kunnen architecten en planners in slechts enkele minuten hun individuele BIM-model van de TRAFFICO autolift maken en de gegevens opvragen voor Revit, CAD enz.

Bezoek de online configurator

Contact form
Downloads