Lödige Industries heeft de automatiseringstechnologie van de terminal van Turkish Cargo voltooid

Warburg/Paderborn, 22 March 2022 – Lödige Industries heeft onlangs de nieuwe volledig geautomatiseerde terminal voor Turkish Cargo voltooid. Op de nieuwe locatie op de luchthaven van Istanbul is op een totale oppervlakte van circa 300.000 vierkante meter een van de grootste en meest efficiënte vrachtterminals ter wereld gebouwd, met een verwerkingscapaciteit van vier miljoen ton per jaar. Met de voltooiing van de nieuwe vrachthub, een van de grootste projecten ooit gerealiseerd door Lödige Industries, heeft Turkish Cargo zijn activiteiten verplaatst van Ataturk Airport naar de nieuwe luchthaven van Istanbul, waardoor de capaciteit meer dan verdrievoudigd is.

De nieuwe terminal biedt de hoogste kwaliteit van dienstverlening en efficiënte processen met gediversifieerde speciale vrachtzones voor productgroepen zoals temperatuurgecontroleerde opslag (6.000 vierkante meter), expresvracht (2.000 vierkante meter) en levende dieren (500 vierkante meter). Daarnaast is er 5.000 vierkante meter beschikbaar voor e-commerce en postvracht, en nog eens 1.000 vierkante meter voor een hoogbeveiligde zone voor de behandeling van waardevolle vracht.

Met geautomatiseerde hoogbouwmagazijnen met 17.000 opslaglocaties, 30 stapelkranen, 15 liften en een geïntegreerd magazijnbeheersysteem met directe interface naar klant- en vrachtbeheersystemen, is Turkish Cargo in staat om het hoogste prestatieniveau te leveren, zelfs tijdens piekdrukte. Dankzij de verbinding met het Lödige Customer Care Centre en een team van experts ter plaatse, worden de systemen permanent bewaakt en is een continue functionaliteit de klok rond gegarandeerd.

"Het doel van Turkish Cargo is om altijd de best mogelijke kwaliteit te leveren aan haar klanten en industriepartners. Met de gloednieuwe vrachthub op de luchthaven van Istanbul zijn we in staat om de hoogste kwaliteitsnormen te combineren met de grootst mogelijke efficiëntie, waardoor Istanbul het meest geavanceerde logistieke centrum ter wereld is. Voor de technische uitrusting heeft Turkish Cargo gekozen voor de meest krachtige, betrouwbare en innovatieve oplossingen en heeft daarom bewust gekozen voor de kwaliteit en ervaring van de toonaangevende leverancier Lödige Industries," zegt Turhan Özen, Chief Cargo Officer van Turkish Cargo.

"De ambitieuze plannen van Turkish cargo zijn een indrukwekkende demonstratie van wat belangrijk is in toekomstgerichte vrachtterminals. Met onze faciliteiten beschikt een van de snelst groeiende vrachtmaatschappijen over de ideale omgeving om dag in, dag uit topprestaties te leveren en tegelijkertijd klaar te zijn voor de uitdagingen van de toekomst. We zijn er erg trots op dat we dit baken samen met Turkish Cargo hebben kunnen bouwen. En we zijn er absoluut van overtuigd dat Turkish Cargo hiermee ideaal is uitgerust voor verdere groei," aldus Philippe De Backer, CEO van Lödige Industries.

Lees hier meer over dit project

Meer informatie over onze logistieke oplossingen voor luchthavens

Contact form
Downloads